15 min
förberedelsetid
20 min
tillagningstid
4
Serveringar
Ugnsbakad lax med ett krämigt spenattäcke
Här kommer ett tips på en ny vardagsfavorit, nämligen ugnsbakad lax med ett spenattäcke som är smaksatt med citron. Chiliflakes ger rätten precis den hettan den behöver. Servera rätten med potatis.
Förberedelser
Tina spenaten och krama ur vätskan. Hacka lite grovt.
Sätt ugnen på 180 grader.
Blanda spenaten med crème fraiche, citronsaft och zest, vitlök samt chiliflakes. Smaka av.
Salta och peppra laxen något. Bred sedan ut spenatblandningen på laxen och ringla lite olivolja över.
Ställ in i ugnen i ca 15-17 minuter.
Servera laxen med kokt potatis.
Dricks!
Det går lika bra att servera ris till laxen.
Ingredienser
Findus-produkt(er) som behövs för detta recept
Ingredienslista
1
förpackning
Bladspenat
1
förpackning
2
dl
crème fraiche
1
st
citron
saft och zest
1-2
st
vitlöksklyftor
finhackade
chiliflakes
olivolja
salt och peppar