Lax i ugn med krämigt spenattäcke

Lax i ugn med krämigt spenattäcke
15 min
förberedelsetid
20 min
tillagningstid
4
Serveringar

Ugnsbakad lax med ett krämigt spenattäcke

Här kommer ett tips på en ny vardagsfavorit, nämligen ugnsbakad lax med ett spenattäcke som är smaksatt med citron. Chiliflakes ger rätten precis den hettan den behöver. Servera rätten med potatis.

Förberedelser

  1. Tina spenaten och krama ur vätskan. Hacka lite grovt.

  2. Sätt ugnen på 180 grader.

  3. Blanda spenaten med crème fraiche, citronsaft och zest, vitlök samt chiliflakes. Smaka av.

  4. Salta och peppra laxen något. Bred sedan ut spenatblandningen på laxen och ringla lite olivolja över.

  5. Ställ in i ugnen i ca 15-17 minuter.

  6. Servera laxen med kokt potatis.

Dricks!

  • Det går lika bra att servera ris till laxen.

Ingredienser

Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

Ingredienslista

1 
förpackning
 
Bladspenat
1 
förpackning
 
2 
dl
 
crème fraiche
1 
st
 
citron
 
saft och zest
1-2 
st
 
vitlöksklyftor
 
finhackade
chiliflakes
olivolja 
salt och peppar 

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält