Lätt och fräscht sommarrecept
På varma sommardagar vill man ibland äta lite lättare mat. Testa att servera brutna laxbitar på ett salladsblad med en bönmix och rödbetshummus. Enkelt, lätt och gott!
Förberedelser
Tina laxefiléerna och lägg sedan dem i en ugnsform. Ringla över olja, salta och peppra efter smak. Sätt in i ugn på 150 grader i ca 15 minuter till att de är klara.
Mixa alla ingredienserna till rödbetshummusen och smaksätt med salt och peppar.
Strimla fänkål tunt med hjälp av en mandolin. Pressa citronsaft över och blanda med olivolja. Blanda ner kikärtor, sojabönor och svarta bönor. Rör om.
Skölj salladsblad och placera på tallrik. Fördela ut bönmixen i salladsbladen och toppa med brutna laxbitar.
Servera tillsammans med rödbetshummus och toppa med örter.
Dricks!
Passar även bra att servera på buffébordet eller om du önskar att göra rätten matigare kan du servera kokt nypotatis till.