Lax med bönor och rödbetshummus i salladsblad

ASC Lax med bönmix i salladsblad
30 min
förberedelsetid
15 min
tillagningstid
4
Serveringar

Lätt och fräscht sommarrecept

På varma sommardagar vill man ibland äta lite lättare mat. Testa att servera brutna laxbitar på ett salladsblad med en bönmix och rödbetshummus. Enkelt, lätt och gott!

Förberedelser

  1. Tina laxefiléerna och lägg sedan dem i en ugnsform. Ringla över olja, salta och peppra efter smak. Sätt in i ugn på 150 grader i ca 15 minuter till att de är klara.

  2. Mixa alla ingredienserna till rödbetshummusen och smaksätt med salt och peppar.

  3. Strimla fänkål tunt med hjälp av en mandolin. Pressa citronsaft över och blanda med olivolja. Blanda ner kikärtor, sojabönor och svarta bönor. Rör om.

  4. Skölj salladsblad och placera på tallrik. Fördela ut bönmixen i salladsbladen och toppa med brutna laxbitar.

  5. Servera tillsammans med rödbetshummus och toppa med örter.

Dricks!

  • Passar även bra att servera på buffébordet eller om du önskar att göra rätten matigare kan du servera kokt nypotatis till.

Ingredienser

Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

Ingredienslista

500 
g
 
2 
msk
 
rapsolja
Salt och peppar
1 
st
 
fänkål
1 
st
 
citron
2 
msk
 
olivolja
100 
g
 
salladsmix
100 
g
 
kikärtor
100 
g
 
sojabönor
100 
g
 
svarta bönor
Salt och peppar
Örter till garnering
Rödbetshummus:
100 
g
 
rödbeta
80 
g
 
kikärtor
2 
tsk
 
thanini
0,5 
st
 
citron
0,25 
dl
 
rapsolja
Salt och peppar

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält