12 min
förberedelsetid
15 min
tillagningstid
4
Serveringar
Lax och sparris är en oslagbar kombination
Middag på en plåt, lika enkelt att laga som det låter. Släng på lax och dina favorit grönsaker. Här serverat med sparris och cocktailtomater. Simpelt, smidigt och smarrigt!
Förberedelser
- Lägg fiskfiléerna på hushållspapper så överflödigt vatten försvinner. Sätt ugnen på 200 grader, varmluftseffekt.
- Halvera cocktailtomaterna och blanda tillsammans med sparris, haricot verts, olivolja, salt och peppar på en plåt med bakplåtspapper.
- Mixa fänkålsfrön och salt och krydda laxen. Lägg laxen på plåten. Baka av i ugnen i cirka 12 minuter tills laxen är helt tillagad.
- Mixa alla ingredienser till örtmajonnäsen.
- Riv citronskal och pressa citronsaft över fisk och grönsaker.
- Servera tillsammans med örtmajonnäsen, nykokt färskpotatis och gärna lite blandade salladsblad.
Dricks!
Inte sugen på örtmajonnäs? Prova någon av våra andra såser!
Ingredienser
Findus-produkt(er) som behövs för detta recept
Ingredienslista
4
st
1
msk
fänkålsfrön
200
g
coctailtomater
200
g
sparris
200
g
haricots verts
1/2
dl
olivolja
salt och nymald svartpeppar
70
g
salladslbad (t. ex. rucola, maché, mangold, babyspenat)
1/2
citron, pressad saft och rivet skal
Örtmajonnäs:
1 1/2
dl
Äkta Majonnäs, burk
1/2
citron, pressad saft och rivet skal
2
msk
dill
2
msk
persilja
600
g
färskpotatis till servering