Nätgrillad torskfilé i citrontäcke

Nätgrillad torskfilé i citrontäcke smaksatt med salvia.
20 min
förberedelsetid
30 min
tillagningstid
4
Serveringar

Snabb fisk på grillen

Inspiration till grillen? Testa att grillad vår torskfilé! Här med smak av citron och salvia som serveras med ärt- och bönsallad. En god och nyttig sommarrätt!

Förberedelser

  1. Tina torskfiléerna lätt. Pensla med oljan och strö på salvian och dillen. Salta och peppra.

  2. Lägg de skivade citronerna i nätet, lägg torskfiléerna ovanpå och avsluta med citronskivorna. Lägg filéerna mot varandra så du får en jämnare tjocklek på grillytan.

  3. Grilla spetten till en innertemperatur på ca 52°.

Ärt- och bönsallad:

  1. Blanda alla ingredienser kallt och värm lite lätt på grillen strax innan serveringen.

Dricks!

  • Servera med ugnsrostad nypotatis.

Ingredienser

Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

Ingredienslista

4 
st
 
Fina filéer av torsk MSC
Salt och peppar
2 
msk
 
olja
2 
st
 
citroner, tunt skivade
2 
msk
 
salvia
2 
msk
 
dill
Ärt- och bönsallad:
200 
g
 
Svenska Ärter
200 
g
 
sojabönor
1 
st
 
vitlöksklyfta
1-2 
tsk
 
hackad chili
1 
msk
 
olivolja
1 
msk
 
vit balsamvinäger
1 
st
 
lime, rivet skal
Salt och peppar

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält