Sesamstekt torskfilé med packchoi och ingefära-vitlöksås

30 min
förberedelsetid
20 min
tillagningstid
4
Serveringar

Sesamstekt torskfilé med packchoi och ingefära-vitlöksås

Förberedelser

  1. Koka ris enligt förpackning.  
  2. Tina fisken, pensla med olja, salta och peppra och vänd dem i rostade sesamfrö. Stek dem på medium värme i en stekpanna.
  3. Finhacka vitlök, skala och riv ingefäran, och skiva vårlöken. 

  4. Tillsätt sesamoljan och rapsoljan i stekpannan och fräs ingefäran och vårlöken ca 2-3 minuter.
  5. Tillsätt vitlöken och stek ytterligare 3 minuter.  
  6. Häll upp den stekta ingefäran, vitlök och vårlöken i en skål med sesamolja, risvinäger sojasås och sambal oelek. Rör om. 
  7. Dela pack choi och stek dem i olja till fin färg. Tillsätt 2-3 msk vatten, sätt på ett lock och låt stå ca 3-4 minuter. 

  8. Häll på såsen strax innan servering och servera med fisken och riset. 

Ingredienser

Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

Ingredienslista

1 
paket
 
Fina filéer av torsk MSC
1 
msk
 
olja
 
Salt och peppar
2-3 
msk
 
sesamfrö (rostade)
4 
st
 
vitlöksklyftor
 
msk
 
ingefära
2 
st
 
vårlökar
1 
tsk
 
sesamolja
1 
msk
 
rapsolja
Sås: 
1 
msk
 
sesamolja
2 
msk
 
risvinäger
2 
msk
 
soja
1 
tsk
 
sambal oelek
2 
st
 
pack choi
4 
port
 
kokt ris

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält