30 min
förberedelsetid
20 min
tillagningstid
4
Serveringar
Sesamstekt torskfilé med packchoi och ingefära-vitlöksås
Förberedelser
- Koka ris enligt förpackning.
- Tina fisken, pensla med olja, salta och peppra och vänd dem i rostade sesamfrö. Stek dem på medium värme i en stekpanna.
Finhacka vitlök, skala och riv ingefäran, och skiva vårlöken.
- Tillsätt sesamoljan och rapsoljan i stekpannan och fräs ingefäran och vårlöken ca 2-3 minuter.
- Tillsätt vitlöken och stek ytterligare 3 minuter.
- Häll upp den stekta ingefäran, vitlök och vårlöken i en skål med sesamolja, risvinäger sojasås och sambal oelek. Rör om.
Dela pack choi och stek dem i olja till fin färg. Tillsätt 2-3 msk vatten, sätt på ett lock och låt stå ca 3-4 minuter.
- Häll på såsen strax innan servering och servera med fisken och riset.
Ingredienser
Findus-produkt(er) som behövs för detta recept
Ingredienslista
1
paket
Fina filéer av torsk MSC
1
msk
olja
Salt och peppar
2-3
msk
sesamfrö (rostade)
4
st
vitlöksklyftor
1½
msk
ingefära
2
st
vårlökar
1
tsk
sesamolja
1
msk
rapsolja
Sås:
1
msk
sesamolja
2
msk
risvinäger
2
msk
soja
1
tsk
sambal oelek
2
st
pack choi
4
port
kokt ris