30 min
förberedelsetid
30 min
tillagningstid
4
Serveringar
Rimmad torsk på grönkål med bakade tomater och saffransmajonäs
En julinspirerad torskrätt som platsar på vilket julbord som helst. Tillagas enkelt i ugnen. Så enkelt men ändå så otroligt gott - testa själv!
Förberedelser
- Tina torsken och lägg ryggfiléerna i saltlagen ca 20 minuter innan tillagning
- Stek grönkålen och smaksätt med grönsaksfond, salt och peppar
- Dela tomaterna och krydda med salt & peppar. Ringla över lite olivolja.
- Baka av tomaterna i ugnen ca 10 minuter i 200°C
- Sänk värmen till 150°C
- Lägg torskryggen i en ugnsfast form och ställ in torsken i ugnen 10 minuter eller tills den har nått 55°C
Saffransmajonnäs:
- Rör ihop ingredienserna till saffransmajonnäsen.
Dricks!
- Lägg upp torskryggen på grönkålen tillsammans med de ugnsbakade tomaterna. Bryt ryggfiléerna lätt och servera dem direkt tillsammans med saffransmajonnäsen.
- Det går utmärkt att servera en lätt sallad och pressad potatis till den rimmade torskryggen.
Ingredienser
Findus-produkt(er) som behövs för detta recept
Ingredienslista
2
förpackning
Torskryggfilé MSC
500
g
Hackad Grönkål
8-10
st
små tomater
grönsaksfond
Salt och peppar
Saffransmajonnäs:
3
dl
Äkta Majonnäs, burk
Rivet skal av 1 apelsin
1
rökt paprika
½
paket
Saffran
Saltlag:
½
dl
Salt
1/2-1
dl
vatten