Rimmad torsk på grönkål med bakade tomater och saffransmajonäs

Rimmad torsk på grönkål med bakade tomater och saffransmajonnäs
30 min
förberedelsetid
30 min
tillagningstid
4
Serveringar

Rimmad torsk på grönkål med bakade tomater och saffransmajonäs

En julinspirerad torskrätt som platsar på vilket julbord som helst. Tillagas enkelt i ugnen. Så enkelt men ändå så otroligt gott - testa själv!

Förberedelser

  1. Tina torsken och lägg ryggfiléerna i saltlagen ca 20 minuter innan tillagning
  2. Stek grönkålen och smaksätt med grönsaksfond, salt och peppar
  3. Dela tomaterna och krydda med salt & peppar. Ringla över lite olivolja.
  4. Baka av tomaterna i ugnen ca 10 minuter i 200°C
  5. Sänk värmen till 150°C
  6. Lägg torskryggen i en ugnsfast form  och ställ in torsken i ugnen 10 minuter eller tills den har nått 55°C

Saffransmajonnäs:

  1. Rör ihop ingredienserna till saffransmajonnäsen.

Dricks!

  • Lägg upp torskryggen på grönkålen tillsammans med de ugnsbakade tomaterna. Bryt ryggfiléerna lätt och servera dem direkt tillsammans med saffransmajonnäsen.
  • Det går utmärkt att servera en lätt sallad och pressad potatis till den rimmade torskryggen. 

Ingredienser

Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

Ingredienslista

2 
förpackning
 
Torskryggfilé MSC
500 
g
 
Hackad Grönkål
8-10 
st
 
små tomater
grönsaksfond
Salt och peppar
Saffransmajonnäs:
3 
dl
 
Äkta Majonnäs, burk
Rivet skal av 1 apelsin
1  
rökt paprika
½ 
paket
 
Saffran
Saltlag:
½ 
dl
 
Salt
1/2-1 
dl
 
vatten

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält