Ugnsgrillad torskrygg med grönsaksmix av bulgur, zucchini och kikärtor
Grillad torskrygg med Findus veganska grönsaksmix med bulgur, zucchini, kikärtor, tomat, bladspenat och gul morot. Mums!
Förberedelser
Sätt ugnen på 150 grader. Tina och torka av torsken, pensla sedan med olja. Stek fisken i stekpanna till den har fått en fin stekyta.
Lägg fisken i en ugnsfast form, salta och peppra. Sätt in fisken i ugnen i ca 10 minuter till att den är klar.
Tillaga grönsaksmix Bulgur, zucchini & kikärter enligt anvisningar på förpackning.
Timjan och vitlöksolja
Hacka timjan, skala och skiva vitlöksklyftorna tunt. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i vitlöken tillsammans med chiliflakes. Sänk värmen och rör om till vitlöken har fått lite färg, då lägger du även i den hackade timjan. Ta genast av oljan från värmen och häll över i annat kärl. Rör ner citronsaften och låt svalna.
Servering
Servera tillagad Bulgurmix på en tallrik tillsammans med torsken och häll försiktigt över örtoljan på fisken.
Dricks!
Går lika bra att servera med ASC-certifierad laxfilé.