Ugnsbakad torskrygg med kål och ärtsås

Torsk med ärter
15 min
förberedelsetid
25 min
tillagningstid
4
Serveringar

Saftig torsk med kål och ärtsås

Vi är torsk på Ebba-ärter och här har vi ännu ett fantastiskt fiskrecept. Vad sägs om en ugnsbakad torskrygg på en bädd av rostad spets- och grönkål tillsammans med het ärtsås.


Förberedelser

  1. Tina fisken.
  2. Värm ugnen till 180°C.
  3. Koka upp ingredienserna till såsen och mixa med en mixer till sås.
  4. Krydda torskfiléerna med salt & peppar samt pensla med lite olja. Lägg dem på ett ugnfast fat.
  5. Rosta grönsakerna utom ärterna i 5-7 min. Salta & peppra efter smak och tillsätt ärterna sist.
  6. Sätt också in torsken i ugnen ca 5-7 min.
  7. Lägg upp torsken på grönsaksblandningen och fördela såsen över rätten.

Dricks!

  • Servera gärna med ett gott bröd.

Ingredienser

Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

Ingredienslista

2 
förpackning
 
Torskryggfilé MSC
1 
dl
 
Svenska Små fina Ärter
1-2 
st
 
vitlöksklyfta
2 
dl
 
Finstrimlad spetskål
2 
dl
 
Hackad Grönkål
1/2 
dl
 
persilja
2 
msk
 
Olja/smör
Salt och peppar
Sås:
2 
dl
 
Svenska Ärter
2 
dl
 
grädde
1/2-1 
msk
 
hackad chili
1/2 
Buljongtärning

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält