Pocherad torsk med citrondoftande spenat

Pocherad alaskapollock med citrondoftande spenat
15 min
förberedelsetid
5 min
tillagningstid
4
Serveringar

Pocherad fisk med räkor och spenat

Ett snabbt och enkelt fiskrecept som tar mindre än 10 min att tillaga. Rätten är gjord med våra goda filéer av torsk. Servera fisken med färska räkor och citrondoftande spenat.

Förberedelser

  1. Sjud filéerna försiktigt i lätt saltat vatten, ca 4-6 min, använd gärna termometer, vi rekommenderar en temperatur på 54 grader
  2. Hacka schalottenlöken och fräs i 1 msk olivolja
  3. Blanda i tinad bladspenat, lättcrème fraiche och det rivna citronskalet
  4. Smaksätt med salt och peppar och låt spenatcrèmen bli varm
  5. Lägg den pocherade fisken på en bädd av spenatcrème och dekorera med räkor och färsk dill

Tips!

  • Servera med kokt potatis för en matigare rätt.

Ingredienser

Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

Ingredienslista

400 
g
 
Torskfilé MSC
1 
msk
 
olivolja
2 
dl
 
lättcreme fraiche
1 
st
 
finhackad schalottenlök
1 1/2 
msk
 
finrivet citronskal
1 
tsk
 
Salt
1 
krm
 
peppar
450 
g
 
Bladspenat
2 
dl
 
skalade räkor till garnering
färsk dill för dekoration

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält