Vegetarisk kålpytt med sting
Grönkålspytt med chili, spenat och spetskål är en kraftfull och smakrik grönsakspytt.
Perfekt tillbehör till panerad fisk eller ett annat protein. Kål i alla dess sorter har exploderat i popularitet de senaste åren och har massor av olika användningsområden. Har du kvar lite grönkål sedan du senast gjorde en grönkålssallad, lite spenat liggandes i frysen och en spetskål i kylen så är du nästan i mål.
Förberedelser
Skölj och strimla spetskålen med en kniv eller en mandolin.
Riv citronzest från en hel citron på ett zestjärn och se till att inte få med det vita då det är lite bittert i smaken.
Stek den strimlade spetskålen med chiliflakes i en matsked olja på medelhög temperatur. Spetskålen ska mjukna lite, det tar ca 2–4 minuter.
När spetskålen har mjuknat lite i stekpannan kan du vända ner den hackade grönkålen och frysta bladspenaten. Låt det sjuda på medelvärme tills all vätska har ångat bort. Vill du att det ska gå lite snabbare kan du röra runt i kålen med en träslev.
Ta bort stekpannan från värmekällan och smaka av pytten med citronzest, salt och peppar.
Servera gärna den vegetariska pytten tillsammans med en citronklyfta.
Dricks!
Vill du göra en riktigt smarrig förrätt kan du steka en skriva bröd i smör, lägga en bädd av grönkålspytt på och toppa med ett stekt ägg. Då får du fram en nötighet i det smörstekta brödet, en ljummen och krispig kålpytt med ett krämigt ägg som protein.