Varm spenatsallad med pinjenötter

Varm spenatsallad med pinjenötter
5 min
förberedelsetid
10 min
tillagningstid
2
Serveringar

God sallad med bladspenat och rostade pinjenötter

En enkel varm spenatsallad med rostade pinjenötter är ett perfekt tillbehör till både lax och ugnsbakad spetskål. Har du en förpackning med fryst spenat som ligger i frysen så är det här receptet en självklarhet att tillaga. Pinjenötterna kan bytas ut mot mandlar eller hasselnötter ifall du inte har pinjenötter i ditt skafferi.

Förberedelser

  1. Tina upp den frysta bladspenaten i en mikrovågsugn eller låt den ligga framme i ca 20 minuter på ett fat.
  2. Rosta pinjenötterna i en stekpanna och se till att de inte blir brända.
  3. När pinjenötterna är rostade häller du över dessa i en skål.
  4. Stek den tinade bladspenaten tillsammans med några droppar olivolja.
  5. När spenaten har släppt sin vätska och fått lite färg är den klar att lägga upp.
  6. Ta fram ett fint fat, häll upp spenaten och toppa med de rostade pinjenötterna. Smaka av med salt, peppar och pressad citron för att hitta rätt balans.

Dricks!

  • Vill du lyxa till spenatsalladen kan du toppa den med en näve riven parmesanost eller pecorino.

Ingredienser

Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

Ingredienslista

1 
förpackning
 
Bladspenat
olivolja
Salt och peppar
rostade pinjenötter
citron

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält