Tillaga så här
UGN, 50-55 MIN
Värm ugnen till 225ºC (varmluftsugn 200ºC). Placera formen med gratängen i mitten av ugnen. Tillaga i ca 50-55 minuter (varmluftsugn ca 35-40 minuter), tills fisken känns färdig och potatismoset är gyllenbrunt. Låt stå 5 minuter efter det att gratängen har tagits ut ur ugnen.
Förvaringsinstruktioner
Ingredienser
Mos 43 %: Kokt potatis, mjölkpulver, solrosolja, äggula, smör (MJÖLK), salt, svartpeppar. Fisk 27 %: Renskurna filéer av Alaska pollock* (FISK) (Theragra chalcogramma). Sås 30 %: SKUMMJÖLK, solrosolja, stärkelse (VETE, majs), citronjuice, dill 0,9 %, salt, SKUMMJÖLKSPULVER, vitpeppar. *Fiskad i nordöstra eller nordvästra Stilla havet. Trots stor noggrannhet med att ta bort alla fiskben kan det finnas ben kvar.
Observera att det alltid är innehållsförteckningen och näringsvärdena på förpackningen som gäller.
Allergeninformation
Gluten
Ägg
Fisk
Mjölk
Innehåll
En god fiskgratäng är ett säkert kort till middag. Findus Fiskgratäng Dill är gjord på renskurna filéer av Alaska pollock. Som all Findus fisk är den fiskad med omsorg och MSC-märkt. Fiskgratängen är täckt med en smakrik dillsås och fylligt potatismos. Smidig tillagning i ugn vilket gör denna rätt perfekt till vardags. Klassiskt, enkelt och gott!
MSC-märkt fisk
Näringsvärde per portion (300g) | % RI* | ||
---|---|---|---|
energi (kJ) | 473 kJ | 1394 kJ | 17% |
energi (kcal) | 113 kcal | 332 kcal | 17% |
fett | 4.1 g | 12 g | 17% |
varav mättat fett | 1 g | 2.9 g | 15% |
kolhydrat | 12 g | 35 g | 13% |
varav sockerarter | 2.5 g | 7.6 g | 8% |
fiber | 0.6 g | 1.9 g | - |
protein | 6.6 g | 20 g | 40% |
salt | 1 g | 3 g | 50% |
Lägg till recension
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
-
Godaste i SverigeDenna färdigrätt har hängt med länge. Är utan tvekan den godaste, enligt min åsikt. Alltid jämn, hög kvalitet, med fantastisk sås. De senaste 20 åren har jag ätit den regelbundet. Tror jag fått 1 benbit 1 gång under denna tiden, jämfört med andra märken där det är benbitar i var och varannan middag. Rekommenderas varmt! 10/10!Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
-
Observera glutenBjuden på något gott. Kan ni tänka er att göra gratängerna glutenfria?Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
-
Mycket godDenna är god.Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
-
Observera Mosen och barrenMosen var bränd, och barr på fisken? Kan ni tänka er att göra en mos och barrfri gratäng, tack!Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
-
både som bas och rättGammal konsument. Jag anser att denna är den absolut bästa i sin klass. vill man ha tex. citron, dill, räksmak. Så rekomenderar jag färska sådana istället!! citron ca 1halv liten skalad skivad bara att lägga på innan ugnen, vill man ha mer smak några skivor direkt när den är klar. För mig har denna alltid varit en 1port.rätt Tyvär har "marknadskrafterna" gjort denna produkt ca 50% dyrare på 2-3 år. RL.Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
-
Torr fiskNä, det var sista gången jag åt denna rätt. Moset var helt ok, men fisken, vad det nu är för sort, var torr, hård och smaklös. Både ICAs och Willys "egna" gratäng föredrar jag framför denna. Två stjärnor för moset och dillsåsen, resten får en överstryken, tyvärr..
-
UschDen smakade inte bra alls det smakade fisk och dillJa, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
-
Bäst!Den enda gratäng som inte innehåller ngn form av lök.Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
-
Fy.........Det var bara dyr potatismos. Väldigt dyr potatismos, må jag säga.