Kanelbullesemla

Kanelbullesemla med grädde och hemmagjord mandelmassa.
15 min
förberedelsetid
4
Serveringar

Magiskt god variant på fastlagsbulle med hemmagjord mandelmassa

Överraska någon på fettisdagen med en ny form av fastlagsbulle, nämligen en kanelbullesemla gjord på Findus svenska kanelbullar! Vi rekommenderar att göra hemmagjord mandelmassa för ett himmelskt resultat. Spritsa på lite grädde och pudra över florsocker, så är det klart för servering!

Förberedelser

    Hemmagjord mandelmassa

    1. Mixa sötmandel fint, eller mixa den grovt om du hellre föredrar det.

    2. Blanda mandeln med florsocker och tillsätt lite vatten åt gången samtidigt som du rör ihop din egna mandelmassa.

    Kanelbullesemla

    1. Vispa grädde.

    2. Dela försiktigt en tinad kanelbulle med en vass kniv. Bre därefter på rikligt med din hemmagjorda mandelmassa på den undre delen och spritsa på med grädde. Lägg på toppen av kanelbullen och pudra med florsocker.

    3. Njut!

    Dricks!

    • Om du vill lyxa till det extra så använd istället 1,5 kanelbulle per semla för att göra dubbla lager med mandelmassa och grädde, mums!

    Ingredienser

    Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

    Ingredienslista

    4 
    st
     
    Svenska Kanelbullar
    2 
    dl
     
    grädde
    Florsocker
    - Mandelmassa:
    0,5 
    dl
     
    sötmandel
    0,5 
    dl
     
    florsocker
    0,5-1 
    msk
     
    vatten

    Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

    Ange lite extra information:
    * Obligatoriska fält
    * Obligatoriska fält

    • Gott och kul!
      Jag har alltid Findus kanelbullar i frysen och detta är en kul grej som jag bjudit många spontanbesökare på. Snabbt och enkelt med färdig mandelmassa och sprutgrädde.
      Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.