Färgglad bowl med falafel, morotshummus och picklad rödlök
Bowlstrenden fortsätter så varför inte prova att göra en egen variant med falafel. Addera quinoa, hemmagjord morotshummus och picklad rödlök...vips så har ni en färdig måltid!
Förberedelser
Koka upp vatten och rör i socker och ättika. Skär lök tunt på en mandolin och rör ner i lagen och låt dra.
Skär morötterna i mindre bitar och koka mjuka.
Lägg morötterna i en mixer tillsammans med olja, kikärter, tahini samt zest och saft från en halv citron. Kör till en hummus. Krydda med salt och peppar.
Koka quinoa enligt anvisningar på förpackningen.
Rör i bladspenat, pressad vitlök, saft från en halv citron och olivolja.
Strimla purjolök och fräs i en stekpanna. Lägg därefter i broccoli och grönkål och stek tills de fått färg.
Stek falafeln enligt anvisning på förpackningen.
Lägg upp quinoa i skålar och toppa med morotshummus, de frästa grönsakerna, semitorkade tomater och varma falafel.
Avsluta med den picklade rödlöken.
Dricks!
- Inte tid att göra egen hummus? Prova att addera kikärter i salladen för extra crunch!