Fisktaco med rödkål och kryddig yoghurtsås

Tre fisktacos i ett serveringsställ. Frasiga fiskpinnar delade i bitar tillsammans med ärtröra, chili och lime.
15 min
förberedelsetid
15 min
tillagningstid
4
Serveringar

Fisktaco med frasiga fiskpinnar och vit yoghurt sås

Frasiga fiskpinnar i kombination med svenska ärter, krispig rödkål och het chili i majstortilla. Kan det bli bättre? Detta är fisktaco när den är som bäst!

Förberedelser

  1. Tillaga fiskpinnarna i ugn enligt instruktioner på förpackningen.

  2. Värm majstortillabröd hastigt i en het stekpanna.

  3. Montera tacon med strimlad rödkål, ärtsalsa och bitar av fiskpinnar.

  4. Toppa med yoghurt sås, röd chili och en limeklyfta.

Ärtsalsa

  1. Häll ärtblandningen i en mixer och pulsera till en salsa. Smaka av med salt och peppar.

  2. Hacka lök och pressa vitlöksklyfta. Bryn detta med rapsolja i kastrull på medelvärme i några minuter.

  3. Tillsätt ärter, kycklingbuljong, limesaft och cayennepeppar. Sjud i 10 minuter.

Kryddig yoghurtsås

  1. Mortla fänkålsfrö med spiskummin och vitlökspulver.

  2. Blanda majonnäs med yoghurt.

  3. Blanda i kryddblandning med juice från 1/2 lime och tabasco. Smaka av med salt och peppar.

Fiskpinnar och rödkål

  1. Strimla rödkål så tunt som möjligt. Lägg strimlorna i isvatten och låt rinna av precis innan uppläggning.

Dricks!

  • Servera alla ingredienser var för sig i skålar och låt gästerna bygga sin egen taco.

Ingredienser

Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

Ingredienslista

1 
förpackning
 
Frasiga Fiskpinnar
20 
g
 
hackad chili
Ärtsalsa: 
80 
g
 
Svenska Små fina Ärter
en halv gul lök
1 
st
 
vitlök, klyfta
0,5 
krm
 
cayennepeppar
1 
st
 
lime
3 
msk
 
kycklingbuljong
Yoghurtsås: 
3 
msk
 
majonnäs
3 
msk
 
yoghurt, naturell
4 
krm
 
tabasco
2 
krm
 
fänkålsfrö
0,5 
krm
 
spiskummin
0,5 
krm
 
vitlökspulver
rapsolja/matolja
salt och peppar
80 
g
 
rödkål
4 
st
 
majstortillabröd

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält

  • Snygga tacos med fisk!
    Riktigt snygga tacos och även smaken är på topp. Ett tips är att rosta tacobröden och hänga dem på en kant så att formen blir lika snygg som på bilden. Smarrigt med ärtsalsa måste jag säga.
    Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
  • Frasiga fiskpinnar med god sås
    Toppenrecept med riktigt frasiga fiskpinnar! Härligt att se lite mer detaljerade recept med era nya fiskprodukter. Tack och bock.
    Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.