Fiskgratäng med grönkål toppad med riven julost
Det finns många olika varianter på fiskgratäng, men vår favorit till julbordet är med torskfiléer, grönkål och svenska ärter. Ett sunt och gott alternativ till julbordet.
Förberedelser
- Lägg ner de tinade torskfiléerna i ugnsformen och salta.
Skala och koka potatis. När potatisen är mjuk, pressa och lägg i en bunke. Rör ner ägggulor, smör och rapsolja. Smaksätt med salt, peppar och muskot.
1. Spritsa det svalnade moset i toppar runt kanterna på en ugnssäker form.
Sätt ugnen på 220 grader och låt torskfiléerna tina.
Hacka schalottenlök och frös i olivolja med tinad grönkål, ärter, smetana och mascarpone. Smaksätt med salt och vitpeppar.
Smaklig måltid!
Fördela grönkålsblandningen över fisken och avsluta med riven ost.
Gratinera i ugn i ca 20-25 min tills den har fått en fin färg och fisken känns mjuk.
Dricks!
Ett bra alternativ till den klassiska Janssons frestelse
Ingredienser
Findus-produkt(er) som behövs för detta recept
Ingredienslista
Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!
-
Lättlagad och godLättlagad och väldigt god. Bra som matlåda!Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
-
Suppergott och enkelt!Enkelt att laga och väldigt gott resultat. Goda kombinationer!Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.