Fiskgratäng med grönkål och ärter

fiskgratäng med grönkål och ärter
25 min
förberedelsetid
35 min
tillagningstid
4
Serveringar

Fiskgratäng med grönkål toppad med riven julost

Det finns många olika varianter på fiskgratäng, men vår favorit till julbordet är med torskfiléer, grönkål och svenska ärter. Ett sunt och gott alternativ till julbordet.

Förberedelser

  1. Lägg ner de tinade torskfiléerna i ugnsformen och salta.
  2. Skala och koka potatis. När potatisen är mjuk, pressa och lägg i en bunke. Rör ner ägggulor, smör och rapsolja. Smaksätt med salt, peppar och muskot.

  3. 1.       Spritsa det svalnade moset i toppar runt kanterna på en ugnssäker form.

  4. Sätt ugnen på 220 grader och låt torskfiléerna tina.

  5. Hacka schalottenlök och frös i olivolja med tinad grönkål, ärter, smetana och mascarpone. Smaksätt med salt och vitpeppar.

  6. Smaklig måltid!

  7. Fördela grönkålsblandningen över fisken och avsluta med riven ost.

  8. Gratinera i ugn i ca 20-25 min tills den har fått en fin färg och fisken känns mjuk.

Dricks!

  • Ett bra alternativ till den klassiska Janssons frestelse

Ingredienser

Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

Ingredienslista

1 
förpackning
 
Fina filéer av torsk MSC
700 
g
 
potatis
2 
st
 
äggulor
25 
g
 
smör
3 
msk
 
rapsolja
1 
krm
 
muskotnöt
1,5 
msk
 
pressad 
citron
Salt och peppar
1 
st
 
schalottenlök
2 
msk
 
olivolja
300 
g
 
Hackad Grönkål
200 
g
 
Svenska Ärter
1 
dl
 
smetana
100 
g
 
mascarpone
50 
g
 
riven julost

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält

  • Lättlagad och god
    Lättlagad och väldigt god. Bra som matlåda!
    Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
  • Suppergott och enkelt!
    Enkelt att laga och väldigt gott resultat. Goda kombinationer!
    Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.