Förberedelser
- Skala och finhacka vitlök och schalottenlök
- Skär och portionera torskrygg i grova bitar
- Ringla olivolja och en klick smör i en kastrull och lägg i lök, vitlök, ingefära och gurkmeja. Fräs det i ett par minuter, tills löken blir mjuk
- Häll på kokosmjölk, vatten, limejuice, och salta., låt koka ihop i ca 6-8 minuter
Lägg i torskbitarna och låt soppan sjuda lugnt i ytterligare 5-7 minuter på svag värme, tills torsken känns spänstig och klar.
- Smaka av med hackad koriander, persilja och några droppar tabasco
Tips!
Servera gärna med lite bröd.
Ingredienser
Findus-produkt(er) som behövs för detta recept
Ingredienslista
800
g
Torskryggfilé MSC
2
st
vitlöksklyftor
2
st
schalottenlökar
2
st
lime
25
g
Ingefära
800
ml
kokosmjölk
3
dl
vatten
1
dl
koriander
1
dl
persilja
1
tsk
gurkmeja
några droppar tabasco
1
tsk
Salt
olivolja och smör till stekning