30 min
förberedelsetid
10 min
tillagningstid
4
Serveringar
Fredagsfavoriten tacos med torskrygg
Taco på fredag? Absolut, så varför inte överraska med fisktacos. Snabbt och enkelt med vår torsk så att du istället kan imponera med tillbehör som egengjord mangosalsa och syrad rödlök.
Förberedelser
- Blanda ingredienserna till den syrade rödlöken och låt stå att vila i ca 10 min. Rör om lite emellanåt.
Blanda alla ingredienserna till marinaden och gnid in torskryggen.
Tillaga de marinerade torskbitarna i uppvärmd ugn, 120 grader, i ca 7-10 min.
- Mixa ihop ingredienserna till mangosalsan med stavmixer.
Dela torskryggen i bitar och lägg i tortillan tillsammans med de goda tillbehören.
Dricks!
- Servera dina fisktacos direkt och njut av smaken av något nytt och gott till fredagsmyset.
Ingredienser
Findus-produkt(er) som behövs för detta recept
Ingredienslista
420
g
Torskryggfilé MSC
8
st
Små tortillas
1
st
tomat skuren i tärningar
1
klyftad lime
Marinad:
3
msk
rapsolja
Rivet limeskal av en 1/2 lime
1-2 tsk finhackad chili efter tycke och smak
salt och svartpeppar
Tillbehör:
Färska örter tex koriander, persilja, mynta
Mangosalsa:
1
st
mango skuren i småbitar
1
st
orange tomat
1-2 cm chili, efter smak
½-1 msk vit balsamvinäger
salt
Syrad rödlök:
1
fint skivad rödlök
1
msk
vinäger
1
tsk
Salt
1
msk
olja