Shawarma av lax

Shawarma av lax
8 timmar
förberedelsetid
25 min
tillagningstid
4
Serveringar

Smakrik laxrätt med inspiration från Mellanöstern

Shawarma, klassikern från Mellanöstern, som ofta tillagas på lamm eller kyckling. Vår twist är att laga rätten med saftig lax. Tricket är att laga laxen långsamt och låta den dra åt sig av kryddorna.

Förberedelser

  1. Tina laxen och skär i stavar eller kuber.
  2.  Blanda yoghurt med alla kryddor och lägg i laxen. Låt stå och dra, gärna över natten.
  3. Salta laxbitarna, lägg sedan i en het stekpanna och låt dem ta färg innan du vänder med stekspade.
  4. Blanda samman ingredienserna till såsen.
  5. Servera med basmatiris, kokta broccolibuketter och några skivor bröd, passar även bra med liba- eller pitabröd.

Tips!

  • För att göra rätten komplett, servera med basmatiris och broccoli.

Ingredienser

Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

Ingredienslista

Shawarma:
1 
förpackning
 
200 
g
 
Matyoghurt
2 
msk
 
curry
2 
msk
 
Spiskummin
2 
msk
 
1  
Mynta
4 
msk
 
vitvinsvinäger
1 
dl
 
olivolja
1 
tsk
 
svartpeppar
320 
g
 
broccoli
Sås:
Saft från citron
3 
msk
 
vinsvinäger
3 1/2 
msk
 
Äkta Majonnäs, burk
Salt

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält