8 timmar
förberedelsetid
25 min
tillagningstid
4
Serveringar
Smakrik laxrätt med inspiration från Mellanöstern
Shawarma, klassikern från Mellanöstern, som ofta tillagas på lamm eller kyckling. Vår twist är att laga rätten med saftig lax. Tricket är att laga laxen långsamt och låta den dra åt sig av kryddorna.
Förberedelser
- Tina laxen och skär i stavar eller kuber.
- Blanda yoghurt med alla kryddor och lägg i laxen. Låt stå och dra, gärna över natten.
- Salta laxbitarna, lägg sedan i en het stekpanna och låt dem ta färg innan du vänder med stekspade.
- Blanda samman ingredienserna till såsen.
- Servera med basmatiris, kokta broccolibuketter och några skivor bröd, passar även bra med liba- eller pitabröd.
Tips!
För att göra rätten komplett, servera med basmatiris och broccoli.
Ingredienser
Findus-produkt(er) som behövs för detta recept
Ingredienslista
Shawarma:
1
förpackning
200
g
Matyoghurt
2
msk
curry
2
msk
Spiskummin
2
msk
1
Mynta
4
msk
vitvinsvinäger
1
dl
olivolja
1
tsk
svartpeppar
320
g
broccoli
Sås:
Saft från citron
3
msk
vinsvinäger
3 1/2
msk
Äkta Majonnäs, burk
Salt