10 min
förberedelsetid
25 min
tillagningstid
4
Serveringar
Denna grytbas med aromatiskt smör är perfekt för att smaksätta kött, fisk och grönsaker med. Du tillagar blandningen, silar bort kryddorna och förvarar det i kyl. Lätt att göra och väldigt god smaksättning till kött, fisk och grönsaker. Låt dig inspireras av smaker från Mellanöstern.
Förberedelser
- Smält smör, tillsätt ingefära och vitlök, fräs 2-3 minuter.
- Tillsätt resten av kryddorna och hetta upp, ta bort från värmen och låt dra 10-15 minuter.
- Sila bort kryddorna och förvara i kyl.
Ingredienser
200
g
smör
24
g
färsk ingefära
2 1/2
vitlöksklyftor
1
Kryddnejlika
1/2
Kanelstång
2
krm
Muskotnöt
2
krm
Hel kummin
2
krm
Vitpeppar
2
krm
svartpeppar
2
krm
Malen ingefära