Kryddig grytbas med aromatiskt smör

grytbas med aromatiskt smör
10 min
förberedelsetid
25 min
tillagningstid
4
Serveringar


Denna grytbas med aromatiskt smör är perfekt för att smaksätta kött, fisk och grönsaker med. Du tillagar blandningen, silar bort kryddorna och förvarar det i kyl. Lätt att göra och väldigt god smaksättning till kött, fisk och grönsaker. Låt dig inspireras av smaker från Mellanöstern.

Förberedelser

  1. Smält smör, tillsätt ingefära och vitlök, fräs 2-3 minuter.
  2. Tillsätt resten av kryddorna och hetta upp, ta bort från värmen och låt dra 10-15 minuter. 
  3. Sila bort kryddorna och förvara i kyl.

Ingredienser

200 
g
 
smör
24 
g
 
färsk ingefära
2 1/2 
vitlöksklyftor
1  
Kryddnejlika
1/2 
Kanelstång
2 
krm
 
Muskotnöt
2 
krm
 
Hel kummin
2 
krm
 
Vitpeppar
2 
krm
 
svartpeppar
2 
krm
 
Malen ingefära

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält