Fisk i ugn med tomatsås och ugnsrostade grönsaker

Ugnsbakad fisk med tomatsås & grönsaker
5 min
förberedelsetid
40 min
tillagningstid
4
Serveringar

Ugnsbakad fiskfilé med tomatsås serverade med ugnsbakade grönsaker

En rätt där allt kan tillagas i samma ugnsform. Så bra och effektivt! Den saftiga och lena fisken passar perfekt till tomatsåsen och de ugnsrostade grönsaker. Toppa med hackad persilja!

Förberedelser

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ta ut fisken, med såsen ovanpå, ur förpackningen och lägg den i mitten av en ugnsfast form. Se till att det finns plats runt om fisken. Tillaga fisken i cirka 20 minuter.

  2. Medan fisken tillagas i ugnen, skölj av grönsakerna samt citronen. Skär sedan upp alla grönsaker i mindre bitar och citronen i klyftor.

  3. Ta ut fisken ur ugnen och lägg grönsakerna samt citronklyftorna runt om fisken. Strö över hackad persilja samt lite salt och peppar.

  4. Sätt in ugnsformen i ugnen igen och tillaga i cirka 20 minuter till, tills fisken har blivit gyllenbrun och grönsakerna har fått en fin färg.

Dricks!

  • Servera gärna kokt potatis, ris eller pasta till fisken!

Ingredienser

Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

Ingredienslista

2 
förpackning
 
Ugnsbakad Fisk Tomat
400 
g
 
körsbärstomater
4 
st
 
schalottenlökar
1 
st
 
röd paprika
1 
st
 
gul paprika
1 
st
 
zucchini
1 
st
 
citron
4 
msk
 
färsk persilja
salt och peppar 

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält