Ugnsbakad fiskfilé med tomatsås serverade med ugnsbakade grönsaker
En rätt där allt kan tillagas i samma ugnsform. Så bra och effektivt! Den saftiga och lena fisken passar perfekt till tomatsåsen och de ugnsrostade grönsaker. Toppa med hackad persilja!
Förberedelser
Sätt ugnen på 200 grader. Ta ut fisken, med såsen ovanpå, ur förpackningen och lägg den i mitten av en ugnsfast form. Se till att det finns plats runt om fisken. Tillaga fisken i cirka 20 minuter.
Medan fisken tillagas i ugnen, skölj av grönsakerna samt citronen. Skär sedan upp alla grönsaker i mindre bitar och citronen i klyftor.
Ta ut fisken ur ugnen och lägg grönsakerna samt citronklyftorna runt om fisken. Strö över hackad persilja samt lite salt och peppar.
Sätt in ugnsformen i ugnen igen och tillaga i cirka 20 minuter till, tills fisken har blivit gyllenbrun och grönsakerna har fått en fin färg.
Dricks!
Servera gärna kokt potatis, ris eller pasta till fisken!