20 min
tillagningstid
6
Serveringar
Smakrik dipp med löjrom & dill
En underbart god & somrig dipp. Gjord på bl.a. crème fraîche, gräddfil & löjrom. Servera med dina favoritchips eller som ett tillbehör till sommarmiddagen. Receptet lånat från Elle mat och vin.
Förberedelser
- Skär bort blasten från löken, ansa och fin-finhacka den.
- Blanda samman crème fraiche, gräddfil och blanda i den finhackade löken.
- Riv i citronskal från en hel citron och pressa i citronsaften.
- Blanda i dillen, smaka upp med salt & nymalen svartpeppar.
- Häll upp dippen på ett halvdjupt fat och klicka ut löjrommen. Dekorera med en kvist dill!
Dricks!
Passar även som tillbehör till sommarens grillmiddag.
Ingredienser
2
dl
crème fraiche 34 %
1/2
dl
gräddfil
1
st
liten färsk lök, finhackad
1
st
citron, rivet skal från hela + 1 tsk citronsaft
2
msk
dill
salt & svartpeppar efter smak
50
g
löjrom (eller annan rom)
chips till servering