15 min
förberedelsetid
10 min
tillagningstid
4
Serveringar
Grönkål förtjänar faktiskt en plats i köket oavsett säsong. Här tillsammans med rödlök, paprika, ärter, bönor och morötter! Servera gärna härligt saftiga morotsbiffar till, som du enkelt gör själv.
Förberedelser
Morotsbiffar:
- Mät upp polentagrynen och örterna i en bunke och häll på grönsaksbuljongen så att det just täcker, låt det svälla medan du gör resten.
- Morötterna finriver du (de håller ihop bättre än grovrivna) och hacka löken fint.
- Blanda mannagrynen, ägget, morötterna och löken i bunken och rör ihop till en fast smet.
- Salta och peppra. Vill du ha mer hetta eller krydda kan du ta chili och vitlök annars är ingefära och koriander också väldigt gott till morötter.
Häll lite olja i pannan och klicka ut 6-8st små biffar av smeten. Stek på medelhög värme och vänd efter ca 2-3 minuter.
Grönkålspytt och rostade cashewnötter:
- Stek grönkålen torr i en stekpanna.
- Stek lök och paprika i oljad panna. Tillsätt ärter, sojabönor och den stekta grönkålen mot slutet.
- Krydda pytten med salt och peppar.
- Cashewnötter rostas i het, torr panna tills de är gyllenbruna. Häll upp o låt svalna hackas lite lätt innan de strös över rätten.
- Servera med mango chutney.
Dricks!
- Garnera med färsk salvia.
- Vill du ha mer av morotsbiffarna kan du lätt dubbla receptet!
Ingredienser
Findus-produkt(er) som behövs för detta recept
Ingredienslista
Morotsbiffar:
300
g
Morötter
1
msk
persilja
2
msk
Polentagryn
3
msk
grönsaksbuljongtärning
1
ägg
1/2-1
msk
Gul lök
Salt och peppar
Olja till stekning
Övriga ingredienser:
300
g
Hackad Grönkål
2
st
rödlök, grovt skuren
1
st
paprika, grovt skuren
200
g
Svenska Små fina Ärter
200
g
Salt och peppar
4
msk
mango chutney
1-2
msk
cashewnötter