15 min
förberedelsetid
20 min
tillagningstid
4
Serveringar
Hemmagjorda & glutenfria morotsbiffar med smak av ingefära
Vill du göra fler goda, gröna val i din matlagning? Det gröna köket bjuder på massor av smak och färg. En ny favorit? Gör egna, glutenfria morotsbiffar med grillade grönsaker och couscous.
Förberedelser
- Mät upp polentagrynen och örterna i en bunke och häll på grönsaksbuljongen så att det just täcker, låt det svälla medan du gör resten
- Morötterna finriver du (de håller ihop bättre än grovrivna) och hacka löken fint
- Blanda mannagrynen, ägget, morötterna och löken i bunken och rör ihop till en fast smet
- Salta och peppra. Vill du ha mer hetta eller krydda kan du ta chili och vitlök annars är ingefära och koriander också väldigt gott till morötter
Häll lite olja i pannan och klicka ut 12-16st små biffar av smeten. Stek på medelhög värme och vänd efter ca 2-3 minuter
Couscous och rostade grönsaker:
- Dela fänkål och paprika, häll på lite olja och grilla i ugn 250 grader till de börjar få färg
- Dela gurkan och ta bort kärnorna
- Skiva gurkan och rödlöken
- Koka upp vatten med buljongtärningen
- Dra av vattnet från plattan och häll i couscous
- Låt stå i ca 10- 15 min
- Blanda ner smör och rör fluffig
- Blanda ingredienserna till dressingen
- Lägg upp couscous med grönsaker och morotsbiff och häll på dressingen.
Ingredienser
Morotsbiffar:
600
g
Morötter
2
msk
persilja
1-2
msk
(mängden bestämmer du efter tycke och smak)
4
msk
Polentagryn
6
msk
grönsaksbuljongtärning
2
st
ägg
ca 1
gul lök
Salt och peppar
Olja till stekning
Couscous:
250
g
couscous
3
dl
vatten
1/2
dl
grönsaksbuljongtärning
1
msk
smör
Rostade grönsaker:
2
st
gul paprika
1
st
fänkål
1
st
rödlök
1/2
st
gurka
Dressing:
1/4
dl
olivolja
1/4
dl
vatten
1/2
st
citron
Salt och peppar