15 min
förberedelsetid
20 min
tillagningstid
4
Serveringar
Lakto-ovo-vegetariska morotsbiffar med böncréme & pistagecrust
En grön rätt med härlig pistagecrust. Mums! Att rosta löken till denna böncrème gör den till en utmärkt matchning till glutenfria morotsbiffar. Dessutom ett fantastiskt krisp med pistagecrusten.
Förberedelser
Morotsbiffar:
- Mät upp polentagrynen och örterna i en bunke och häll på grönsaksbuljongen så att det just täcker, låt det svälla medan du gör resten
- Morötterna finriver du (de håller ihop bättre än grovrivna) och hacka löken fint
- Blanda mannagrynen, ägget, morötterna och löken i bunken och rör ihop till en fast smet
- Salta och peppra. Vill du ha mer hetta eller krydda kan du ta chili och vitlök annars är ingefära och koriander också väldigt gott till morötter
- Häll lite olja i pannan och klicka ut 12-16st små biffar av smeten. Stek på medelhög värme och vänd efter ca 2-3 minuter
Pistagecrust:
- Hacka och blanda allt till pistagecrustet
Böncrème:
Stek vitlök och scharlottenlök hårt i stekpannan
- Mixa löken med vita bönor, citron, honung och späd ev med vatten till önskad konsistens
- Smaka av med salt
- Värm böncrèmen på låg värme i en kastrull
- Stek skivad rå potatis
- Servera med böncrème & pistagecrust
Ingredienser
Morotsbiffar:
600
g
Morötter
2
msk
persilja
1-2
msk
(mängden bestämmer du efter tycke och smak)
ingefära
4
msk
Polentagryn
6
msk
grönsaksbuljongtärning
2
st
ägg
ca 1
gul lök
Salt och peppar
Olja till stekning
Pistagecrust:
100
g
pistagenötter
1/2
kruka persilja
1/2
kruka basilika
1
st
vitlöksklyfta
1/2
tsk
chiliflakes
1 1/4
dl
olivolja
2
tsk
citronjuice
Böncrème:
4
st
schalottenlök
2
st
vitlöksklyfta
3/4
msk
olja
1
st
burk vita bönor 400 g
2
msk
färskpressad citron
1
msk
honung
Salt
Tillbehör:
Stekt skivad rå potatis