Morotsbiffar med grönsaksstomp

Morotsbiffar med grönsaksstomp
10 min
förberedelsetid
20 min
tillagningstid
4
Serveringar

Findus recept på morotsbiffar serverade med en grönsaksstomp

Vi är mitt i en ny tid, en grönare tid! Låt dig inspireras och få nya idéer till din gröna meny. Prova Findus hemmagjorda och glutenfria morotsbiffar med gott grönsaksstomp. Det är enkelt och gott att välja gröna alternativ. Prova du också! Kanske får du en ny favorit?

Förberedelser

    Morotsbiffar:

    1. Mät upp polentagrynen och örterna i en bunke och häll på grönsaksbuljongen så att det just täcker, låt det svälla medan du gör resten.

    2. Fin riv morötterna (de håller ihop bättre än grovrivna) och hacka löken fint.
    3. Blanda mannagrynen, ägget, morötterna och löken i bunken och rör ihop till en fast smet.
    4. Salta och peppra. Vill du ha mer hetta eller krydda kan du ta chili och vitlök annars är ingefära och koriander också väldigt gott till morötter.
    5. Häll lite olja i pannan och klicka ut 12-16st små biffar av smeten. Stek på medelhög värme och vänd efter ca 2-3 minuter.

    Grönsaksstomp:

    1. Skala potatisen och skär i mindre bitar
    2. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, cirka 15 minuter
    3. Häll av kokvattnet
    4. Mosa potatisen med en elvisp eller potatisstöt
    5. Blanda moset med olivolja till önskad konsistens
    6. Vänd ner lök, ärter och pumpakärnor
    7. Smaka av med salt och peppar
    8. Servera tillsammans med de varma morotsbiffarna.

    Dricks!

    • Serverar du rätten i mindre portioner räcker receptet till ca 6 personer.

    Ingredienser

    Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

    Ingredienslista

    Morotsbiffar:
    600 
    g
     
    Morötter
    2 
    msk
     
    persilja
    1-2 
    msk
     
    (mängden bestämmer du efter tycke och smak)
     
    ingefära
    4 
    msk
     
    Polentagryn
    6 
    msk
     
    grönsaksbuljongtärning
    2 
    st
     
    ägg
    ca 1 
    gul lök
    Salt och peppar
    Olja till stekning
    Grönsaksstomp:
    1 
    st
     
    hackad rödlök
    10-12 
    st
     
    mjöliga potatisar (King Edward)
    1 1/2 
    dl
     
    olivolja
    2 
    dl
     
    Svenska Ärter
    1/2 
    dl
     
    pumpakärnor
    Salt och peppar

    Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

    Ange lite extra information:
    * Obligatoriska fält
    * Obligatoriska fält