15 min
förberedelsetid
20 min
tillagningstid
4
Serveringar
En snabblagad och fantastiskt god ärt- och potatissoppa. Soppan går snabbt att förbereda och väl på spisen sköter den sig själv. Klipp över krasse och servera soppan med ljumna nykokta ägghalvor.
Förberedelser
Skär den skalade potatisen i grova bitar.
Fräs potatisen i en kastrull med smör och de krossade vitlöksklyftorna.
Slå på vatten, tillsätt salt och låt småkoka i ca 15 minuter.
Mixa soppan slät och ljusgrön med de tinade ärterna i en blender/kannmixer.
Smaksätt med citronsaft och vitpeppar.
Klipp över krasse och servera soppan med ljumna nykokta ägghalvor.
Ingredienser
Findus-produkt(er) som behövs för detta recept
Ingredienslista
350
g
skalad potatis
150
g
Svenska Små fina Ärter
3
st
vitlöksklyftor
1,5
liter
vatten
1
msk
smör
Saft från en 1/2 citron
1,5
tsk
Salt
vitpeppar från kvarn
4
Löskokta ägg (6 minuter)
1
förpackning
smörgåskrasse
Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!
-
God soppa, minska vattnetGod soppa som smakar förvånansvärt mycket. Körde 1l vatten och de räckte gott. Tog i nån sked med creme fraiche.Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
-
”Mindre vatten”Jag lät soppan koka ner lite. 1,5 liter vatten var kanske lite för mycket. I övrigt ett rent och bra recept. Jag erkänner 2-3 msk grädde slank ner i soppan.Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.