10 min
förberedelsetid
10 min
tillagningstid
4
Serveringar
Mexikansk inspirerade majskolvar
Mexikanska majskolvar med aioli är en fantastisk rätt som är perfekt för både vardag och fest. Elotes, eller grillad majs med parmesan, är en klassisk mexikansk rätt och grillad majskolv med parmesan är en modern twist på denna klassiker. Elotes är enkla att göra och är perfekt för nybörjaren. Grillad majskolv med parmesan är den perfekta balansen av sött och salt och är en riktig munsbit.
Förberedelser
- Lägg (de frusna) majskolvarna på grillen och låt dem få en fin grillyta direkt över värmekällan.
- När majsen har fått tillräckligt med grillyta placerar du dem på sidan av grillen och håll dem varma till serveringen.
- Hacka eller pressa vitlöken och lägg i en liten skål.
- Riv parmesanost eller öppna förpackningen med färdigriven parmesan och häll upp på en tallrik.
- I skålen tillsätter du Findus äkta majonnäs, salt & peppar efter smak och rör runt.
- Blanda chiliflakes och paprikapulver med den rivna parmesanosten med en sked.
- Ta av majskolvarna från grillen och lägg upp dem på ett fat.
- Pensla majskolvarna med aiolin och rulla sedan i kryddblandningen.
- Servera gärna på en pinne eller ställ fram de på bordet.
Dricks!
- Elotes kan med fördel toppas med koriander och lite pressad lime. Har du inte parmesanost hemma går det lika bra att toppa de mexikanska majskolvarna med pecorino eller fetaost.
Ingredienser
Findus-produkt(er) som behövs för detta recept
Ingredienslista
400
g
Majskolvar
Aioli:
1
dl
Äkta Majonnäs, burk
1-2
vitlöksklyftor
Salt och peppar
Kryddblandning:
1
tsk
chiliflakes
1
tsk
paprikapulver
100
g
riven parmesan