15 min
förberedelsetid
25 min
tillagningstid
4
Serveringar
Goda morotsbiffar med bönsalld och myntayoghurt
Tillaga våra smarriga hemmagjorda och glutenfria morotsbiffar och servera med en apelsin- och bönsallad. Pricken över i:et är myntayoghurten. Smaklig måltid!
Förberedelser
Morotsbiffar:
- Mät upp polentagrynen och örterna i en bunke och häll på grönsaksbuljongen så att det just täcker, låt det svälla medan du gör resten.
- Morötterna finriver du (de håller ihop bättre än grovrivna) och hacka löken fint.
- Blanda mannagrynen, ägget, morötterna och löken i bunken och rör ihop till en fast smet.
- Salta och peppra. Vill du ha mer hetta eller krydda kan du ta chili och vitlök annars är ingefära och koriander också väldigt gott till morötter.
Häll lite olja i pannan och klicka ut 12-16st små biffar av smeten. Stek på medelhög värme och vänd efter ca 2-3 minuter.
Bönsallad & Myntayoghurt:
- Sätt ugnen på 175 °C, varmluftseffekt. Rosta pumpafröna i en ugnssäker form i cirka 10 minuter. Under tiden kokar du vaxbönor enligt anvisning på förpackningen.
- Koka upp 5 dl lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg linserna i en skål och häll vattnet över, täck med plastfilm och låt svälla i cirka 20 minuter. Häll av vattnet och skölj linserna rena.
- Rör ihop alla ingredienser till myntayoghurten.
- Riv skalet på apelsinerna fint och lägg i en skål. Skär av skalet och dela apelsinerna i större bitar, ta bort kärnorna. Blanda med linser, vaxbönor, sojabönor, salladsblad, ingefära, olivolja, salt och peppar.
- Servera bönsalladen med morotsbiffar, myntayoghurten och strössla över pumpafrön.
Ingredienser
Findus-produkt(er) som behövs för detta recept
Ingredienslista
Morotsbiffar:
600
g
Morötter
2
msk
persilja
1-2
msk
(mängden bestämmer du efter tycke och smak)
ingefära
4
msk
Polentagryn
6
msk
grönsaksbuljongtärning
2
st
ägg
ca 1
gul lök
Salt och peppar
Olja till stekning
Bönsallad:
2
dl
pumpafrön
2
dl
gröna linser
2
apelsiner + rivet skal till smaksättning
2
dl
Vaxbönor
2
dl
70
g
blandade salladsblad
1/2
dl
hackad syltad ingefära (gari)
2
msk
olivolja
flingsalt och nymalen svartpeppar
Myntayoghurt
2 1/2
dl
turkisk yoghurt
1/2
dl
grovt hackad färsk mynta
1/2
tsk
spiskummin
1
msk
olivolja
1/2
msk honung
salt