Morotsbiffar med bönsallad & myntayoghurt

Morotsbiffar med färgsprakande apelsinsallad
15 min
förberedelsetid
25 min
tillagningstid
4
Serveringar

Goda morotsbiffar med bönsalld och myntayoghurt

Tillaga våra smarriga hemmagjorda och glutenfria morotsbiffar och servera med en apelsin- och bönsallad. Pricken över i:et är myntayoghurten. Smaklig måltid!

 
 

Förberedelser

    Morotsbiffar:

    1. Mät upp polentagrynen och örterna i en bunke och häll på grönsaksbuljongen så att det just täcker, låt det svälla medan du gör resten.
    2. Morötterna finriver du (de håller ihop bättre än grovrivna) och hacka löken fint.
    3. Blanda mannagrynen, ägget, morötterna och löken i bunken och rör ihop till en fast smet.
    4. Salta och peppra. Vill du ha mer hetta eller krydda kan du ta chili och vitlök annars är ingefära och koriander också väldigt gott till morötter.
    5. Häll lite olja i pannan och klicka ut 12-16st små biffar av smeten. Stek på medelhög värme och vänd efter ca 2-3 minuter.

    Bönsallad & Myntayoghurt:

    1. Sätt ugnen på 175 °C, varmluftseffekt. Rosta pumpafröna i en ugnssäker form i cirka 10 minuter. Under tiden kokar du vaxbönor enligt anvisning på förpackningen.
    2. Koka upp 5 dl lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg linserna i en skål och häll vattnet över, täck med plastfilm och låt svälla i cirka 20 minuter. Häll av vattnet och skölj linserna rena.
    3. Rör ihop alla ingredienser till myntayoghurten.
    4. Riv skalet på apelsinerna fint och lägg i en skål. Skär av skalet och dela apelsinerna i större bitar, ta bort kärnorna. Blanda med linser, vaxbönor, sojabönor, salladsblad, ingefära, olivolja, salt och peppar.
       
    5. Servera bönsalladen med morotsbiffar, myntayoghurten och strössla över pumpafrön. 
       

    Ingredienser

    Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

    Ingredienslista

    Morotsbiffar:
    600 
    g
     
    Morötter
    2 
    msk
     
    persilja
    1-2 
    msk
     
    (mängden bestämmer du efter tycke och smak)
     
    ingefära
    4 
    msk
     
    Polentagryn
    6 
    msk
     
    grönsaksbuljongtärning
    2 
    st
     
    ägg
    ca 1 
    gul lök
    Salt och peppar
    Olja till stekning
    Bönsallad:
    2 
    dl
     
    pumpafrön
    2 
    dl
     
    gröna linser
    2 
    apelsiner + rivet skal till smaksättning
    2 
    dl
     
    Vaxbönor
    2 
    dl
     
    70 
    g
     
    blandade salladsblad
    1/2  
    dl
     
    hackad syltad ingefära (gari)
    2 
    msk
     
    olivolja
    flingsalt och nymalen svartpeppar
    Myntayoghurt
    2 1/2 
    dl
     
    turkisk yoghurt
    1/2 
    dl
     
    grovt hackad färsk mynta
    1/2 
    tsk
     
    spiskummin
    1 
    msk
     
    olivolja
    1/2  
    msk honung
    salt

    Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

    Ange lite extra information:
    * Obligatoriska fält
    * Obligatoriska fält