Förberedelser
- Skala löken och skär i tunna skivor. Tina vaxbönorna. Bryt mozzarellan i grova bitar. Skär getosten i skivor. Värm ugnen till 240 grader.
- Ställ in en 2 plåtar i ugnen så att de blir heta.
- Stjälp ut pizzadegen på mjölad bänk och forma 2 större bullar av degen, kavla ut dem tunt med en brödkavel.
- Lägg över degen på ett bakplåtspapper. Fördela getosten på pizzan och fortsätt med mozzarellaost, hackade valnötter, rödlök och vaxbönor. Pressa över citronjuice, lite honung och olivolja.
- Ta nu ut den varma plåten ur ugnen och ”kasa” försiktigt över pizzan och bakplåtspapperet på plåten (se upp så att du inte bränner dig på plåten). Ställ in i ugnen igen och grädda pizzan i 10–15 minuter tills den blir gyllenbrun och osten har smält.
Dricks!
- Köp pizzadeg hos pizzabagaren alternativt köp färdig kyld pizzadeg.
Vill du göra egen deg kommer här ett recept:
1/4 paket jäst
2 1/2 dl ljummet vatten
1/2 tsk salt
6 dl vetemjöl
Lös upp jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, saltet och vetemjölet. Blanda till en deg och låt jäsa övertäckt i cirka 30-40 minuter.
För er som vill ta denna rätt ett steg längre så prova att köra pizzan på klotgrillen, lite mer jobb men väl värt det när degen blir riktigt knaprig och frasig i botten.
Ingredienser
Findus-produkt(er) som behövs för detta recept
Ingredienslista
1
st
färdig pizzadeg
Fyllning:
200
g
Vaxbönor
1
st
rödlök
250
g
mozzarellaost
150
g
getost
1
dl
hackade valnötter
1/2
st
citron
2
msk
honung
2
msk
olivolja