Raggmunkar med broccoli och vitlöksrostade tomater

Raggmunkar med broccoli och vitlöksrostade tomater
15 min
förberedelsetid
10 min
tillagningstid
4
Serveringar

Enkelt och snabbt recept på raggmunkar med broccoli och tomater

Egengjorda raggmunk med grönt inslag av broccoli. Serveras med fantastiskt goda vitlöksrostade kvisttomater. Snabbt, enkelt och väldigt gott! Perfekt till vardags.

Förberedelser

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Raggmunk
    Blanda en smet av ägget och mjölet

  3. Riv potatisen på den fina sidan av rivjärnet
  4. Grovhacka tinad broccoli
  5. Blanda ner den med löken och riven potatis i äggsmeten
  6. Salta och peppra.
  7. Tomater
    Lägg tomaterna på en liten plåt, ringla över olivoljan, salta och peppra och strö över en nypa socker

  8. Krossa vitlöksklyftorna med handen eller knivblad. Lägg dem med tomaterna
  9. Sätt in alltsammans i ugnen och rosta tomaterna i cirka 10 -12 minuter. Under tiden stek raggmunkarna krispiga i smör, servera med de rostade varma tomaterna och en liten grönsallad

Ingredienser

Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

Ingredienslista

600 
g
 
skalad rå potatis
300 
g
  
tinad
1 
st
 
gul lök
2 
st
 
ägg
1 1/2 
dl
 
mjöl
1 1/2 
tsk
 
Salt
 
vitpeppar från kvarn
 
smör till stekning
 
Tomater:
400 
g
 
körsbärstomater på kvist
3 
st
 
vitlöksklyftor med skal
2 
msk
 
olivolja
 
havssalt, svartpeppar och en nypa socker

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält