10 min
förberedelsetid
7 min
tillagningstid
4
Serveringar
Om du letar efter ett enkelt och läckert tillbehör, behöver du inte leta längre än till våra härliga stekta Haricots Verts med schalottenlök. Det här enkla receptet är perfekt för en snabb vardagsmiddag och det kommer garanterat att imponera på dina gäster. Dessutom är det ett utmärkt sätt att använda gröna bönor på och den där bladspenat som du har liggande längst in i frysen. Det passar lika bra på ett vegetariskt julbord som på en middag mitt i sommaren ute på terrassen.
Förberedelser
- Ta fram Haricots Verts och bladspenat ur frysen och låt tina på en tallrik.
- Skala och hacka en normalstor schalottenlök.
- Skölj av dill eller persilja ifall du använder färska örter och hacka upp dem.
Tillagning:
- Ta fram en stekpanna och hetta upp den på spisen på medelhög värme.
- När stekpannan är varm ringlar du i oljan och en klick smör.
- När oljan och smöret har slutat att bubbla tillsätter du den hackade schalottenlöken. Se till att den mjuknar utan att ta alltför mycket färg.
- När schalottenlöken är mjuk och genomskinlig häller du i Haricots Verts och låter allt steka i ett par minuter.
- Dra ner värmen på spisen till låg, tillsätt några droppar vinäger, lite salt och peppar efter smak och vänd runt tills att allt har blandats.
- Toppa med färska örter, spenat och slunga runt det i stekpannan ett par gånger.
Servering:
Ta fram ett stort fat och häll upp stekta Haricots Verts med schalottenlök, spenat och färska örter.
Dricks!
Ifall du älskar vitlök och hetta, kan du med fördel låta lite skivad vitlök och några nypor chiliflakes steka med i steg 4. Ifall dina stekta Haricots Verts ska stå för huvudrätten kan du tillsätta lite mandlar eller hasselnötter på slutet för att få mer protein i rätten. Vill du testa fler goda recept med Haricots Verts bör du testa receptet haricots-verts-med-ortsmor.
Ingredienser
Findus-produkt(er) som behövs för detta recept
Ingredienslista
250
g
Haricots Verts
0,5
msk
Olja
1
msk
Smör
1
st
schalottenlök, el rödlök, finhackad
0,25
dl
hackad persilja eller dill
70
g
Färsk bladspenat
Några droppar vitvinsvinäger
Salt och peppar