20 min
förberedelsetid
20 min
tillagningstid
4
Serveringar
Indisk gryta med Palak Paneer och hackad spenat
En gryta med mycket smak. Ingredienser som chili, ingefära, spiskummin och garam masala gör att denna indiska gryta blir en fullträff. Den hackade spenaten och yoghurten balanserar hettan i rätten.
Förberedelser
Tina spenaten enligt anvisningar på förpackning.
Koka riset.
Under tiden som riset kokar, fräs Paneer gyllenbrun och lägg åt sidan.
Fräs lök, vitlök, chili, ingefära och övriga torra kryddor i olja ett par minuter.
Tillsätt spenat och yoghurt och låt det koka ihop ett par minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg i Paneer och låt den bli varm.
Servera med ris och färsk koriander.
Dricks!
Svårt att hitta Paneer ost i butiken? Det går lika bra att använda halloumi!
Ingredienser
Findus-produkt(er) som behövs för detta recept
Ingredienslista
1
förpackning
Hackad Spenat
1
st
gul lök
3
st
vitlöksklyftor
hackade
1,5-2
msk
färsk ingefära
hackad
1
tsk
spiskummin
2
tsk
garam masala
0,5
tsk
gurkmeja
hackad chili efter smak
200
g
paneer
2
dl
matlagningsyoghurt
3
dl
ris
färsk koriander till garnering
Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!
-
TipsVäldigt god rätt...det enda jag saknar i receptet är hur mkt spent det ska vara. För att få fram det fick jag klika på spenat pkt och förstora, då kunde jag se att det var ett pkt à 450g. För övrigt vill jag tipsa att det går lika bra tt använda kokosmjölk el grädde ist för youghurt. Tack för inspirationen ! /EvaJa, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
-
Absolut att pröva.Lätt att göra o gott men fritera paneeren ordentligt (stekte i rätt mkt smör i stekpannan) Paneer, Garam Masala o ekologisk gurkmeja (den ska vara ekologisk annars kan den vara förorenad med bly!) fanns i lokala ICA-butiken. Den ska inte vara vit som på bilden; det blir inte gott.Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.