Hur länge ska brysselkål koka?
Att koka brysselkål är enkelt och smidigt. Lägg brysselkålen i en kastrull och häll på vatten så att brysselkålen täcks knappt. Tillsätt lite salt. Koka upp och låt sedan koka i 2 minuter. Dra därefter kastrullen åt sidan och häll på 2 dl kallt vatten. Brysselkålen kan stå i 5 minuter innan vattnet hälls av. Klara att servera!Tillagningstips
Hur växer brysselkål?
Brysselkål växer som små minihuvuden på en stor och kraftig stock. Den söta brysselkålen ser ut som ett pärlband längs med stocken. I slutet av sommaren brukar brysselkålen vara ganska små men när det är dags för skörd under hösten har de hunnit växa till sig. Och det är även då de smakar som bäst!Stekt brysselkål
Att steka brysselkål är ett enkelt sätt att få fram mycket smak i grönsaken. Smörstek brysselkål är ett smakrikt tillbehör!Stek gärna brysselkålen på medel till hög värme med lite smör. När kålen fått en gyllene färg, tillsätt lite socker och rör om tills den får en härlig knäckig yta.
Till receptet
Ugnsrostad brysselkål - enkelt & smakfullt
Att tillaga brysselkål i ugnen blir väldigt gott. Värm ugnen till 200 grader. Dela brysselkålen i halvor. Lägg de i en ugnsfast form med lite olivolja, salt och peppar. Lite pressad vitlök kan höja smaken. Tillaga i cirka 15 minuter, tills brysselkålen är gyllene och mjuk.Till alla recept