Öppen lasagne med torskrygg och halstrad broccoli

Öppen lasagne med torsk
10 min
förberedelsetid
25 min
tillagningstid
4
Serveringar

Lasagne med torsk

Bjuda på något nytt? Överraska dina gäster med en öppen lasagne med torskrygg, halstrad broccoli och spenat- & basilikasås. Servera den tillsammans med ugnsbakade cocktailtomater och hyvlad parmesan.

Förberedelser

  1. Tina torskryggen, salta och peppra lätt.
  2. Värm ugnen till 180°C.
  3. Koka lasagneplattorna i vatten enligt instruktionerna på förpackningen.
  4. Koka upp ingredienserna till såsen. Smaka av med muskot, salt & peppar och håll såsen varm.
  5. Skär ner broccolin i lagom bitar och rosta dem i stekpanna.
  6. Dela cocktailtomaterna, lägg dem i en ugnsfast form tillsammans med rödlöken och ringla över lite olivolja samt salta & peppra. 
  7. Baka av tomaterna i ugnen ca 10 minuter. Sätt in torskryggarna de sista 6 minuterna. Stäng därefter av ugnen och låt tomaterna och torskryggarna stå kvar i ugnen under 2 minuter.
  8. Börja nu lägga ihop lasagnen med pastaplattor i botten. Varva sedan med torsken som du river i lite mindre bitar och hälften av såsen. Avsluta med pastaplattor och såsen samt riv eller hyvla parmesanen över anrättningen.

Dricks!

  • Servera lasagnen direkt utan att grädda den tillsammans med en god sallad.

Ingredienser

Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

Ingredienslista

2 
förpackning
 
Torskryggfilé MSC
 
1 filé per person
8 
st
 
Lasagneplattor
1 
st
 
Broccolihuvud
250 
g
 
Coctailtomater
200 
g
 
Skivad rödlök
50 
g
 
Parmesan
SÅS:
200 
g
 
Stuvad Spenat
15 
g
  
basilika
½ 
dl
 
Matlagningsgrädde
Malen muskot
Salt och peppar

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält