10 min
förberedelsetid
25 min
tillagningstid
4
Serveringar
Lasagne med torsk
Bjuda på något nytt? Överraska dina gäster med en öppen lasagne med torskrygg, halstrad broccoli och spenat- & basilikasås. Servera den tillsammans med ugnsbakade cocktailtomater och hyvlad parmesan.
Förberedelser
- Tina torskryggen, salta och peppra lätt.
- Värm ugnen till 180°C.
- Koka lasagneplattorna i vatten enligt instruktionerna på förpackningen.
- Koka upp ingredienserna till såsen. Smaka av med muskot, salt & peppar och håll såsen varm.
- Skär ner broccolin i lagom bitar och rosta dem i stekpanna.
- Dela cocktailtomaterna, lägg dem i en ugnsfast form tillsammans med rödlöken och ringla över lite olivolja samt salta & peppra.
- Baka av tomaterna i ugnen ca 10 minuter. Sätt in torskryggarna de sista 6 minuterna. Stäng därefter av ugnen och låt tomaterna och torskryggarna stå kvar i ugnen under 2 minuter.
Börja nu lägga ihop lasagnen med pastaplattor i botten. Varva sedan med torsken som du river i lite mindre bitar och hälften av såsen. Avsluta med pastaplattor och såsen samt riv eller hyvla parmesanen över anrättningen.
Dricks!
Servera lasagnen direkt utan att grädda den tillsammans med en god sallad.
Ingredienser
Findus-produkt(er) som behövs för detta recept
Ingredienslista
2
förpackning
Torskryggfilé MSC
1 filé per person
8
st
Lasagneplattor
1
st
Broccolihuvud
250
g
Coctailtomater
200
g
Skivad rödlök
50
g
Parmesan
SÅS:
200
g
Stuvad Spenat
15
g
basilika
½
dl
Matlagningsgrädde
Malen muskot
Salt och peppar