Torsk i ugn
Bjud på ugnsbakad torsk eller torskrygg. Enkelt att laga och med ett utsökt resultat! Lägg de tinade filéerna i en ugnssäker form eller på plåt med bakplåtspapper. Tillaga därefter i 150 grader, ca 12-13 minuter. Torsken är klar när den har en innertemperatur på 52-56 grader.Varför är det viktigt att äta fisk?
Fisk är en viktig del av kosten och i Sverige rekommenderas det att vi äter fisk två till tre gånger i veckan. Det finns många goda hälsoeffekter av att äta fisk, till exempel innehåller fisk mycket protein och omega-3. Dessutom smakar det väldigt gott.Vad är torsk?
Torsk (Gadus morhua) är en omtyckt fisk som förekommer i Nordatlanten och i Norra Ishavet. Den finns även i svenska vatten och
förekommer från Skagerrak till Bottenhavet. Vår torsk är vildfångad i Nordostatlanten (Barents hav, Norska havet, Spetsbergen eller Björnön). Observera att det alltid är informationen på förpackningen som gäller.
Torskens vita kött är spänstigt och har en mild smak vilket passar de flesta smaklökar och kan kombineras på många olika sätt.
Den goda smaken och att torsken är så lättlagad har gjort den till en av de mest populära matfiskarna på svenska tallrikar.
Men torskens popularitet har gjort att den fiskats kraftigt, vilket gjort att beståndet av torsk i en del områden. Därför är det av
stor vikt att välja torsk som är MSC-certifierad. På så vis garanterar du att torsken du köper är hållbart fiskad då MSC-certifieringen
visar att fisken är vildfångad, kommer från ett livskraftigt bestånd och har fiskats med omtanke om havsmiljön. All MSC-certifierad
sjömat går att spåra hela vägen tillbaka till det hållbara MSC-certifierade fisket.